Thursday, October 15, 2009

Di saat2 x de idea

haha, da bce kt title kn?
so, paham2 la. mmg entry yg ini akn cm sampah sket.
haha.
i wish aku nye otak cm rda, idea melimpah ruah sampai crita psl hp je pn boleh jd satu karangan yg boleh dpt A kalo cekgu BM aku tanda. haha.

nk cerita psl kehidupan harian? ape lah sgt nk d cerita kn kalau setiap hari bnde yg same je aku buat.
mkn, tdo, on9, bce komik/novel, tgk movie.
wooo, bosan weyyh. boleh meletop pale otak.

ok ok, nk share ngn korg satu cerita nih.

pnh dnga cerita x org yg x boleh lps kn kekasih dye yg dah meninggal dunia?
da meninggal kott, tp still berangan nk kahwin dgn dye, nk ada berapa anak, nk duduk mane lps da kahwin.
parah weyh, parah.
ble org suruh lps kn and carik pengganti laen, dye x nk.
dye ckp x de yg sama taraf dgn ex dye utk jd pengganti.
erti kate laen, dye compare sume lelaki dgn ex dye.
ble org ckp, org laen berpisah jugak dgn kekasih msg2, tp knape x seteruk dia? yg x nk terima kenyataan and move on je hidup tu.
dye jawab, org lain berpisah sbb x sefahaman ke, gaduh ke, curang ke.
sbb tu x kesah ble da berpisah. (kira nya dgn rela hati la)
kenangan yg manis pn dah x dpt nk ingat cz da d tutup dgn pengalaman yg pahit dr perpisahan.
tp dye, x gaduh pn, x curang pun, tp ttbe dgn ketidak relaan hatinya kekasih dye tggl kn dye.
and mane boleh dye lupa kn semua2 kenangan dye dgn kekasih dye cz itu je yg tggl kt diri dye utk disimpan.
jd tu la sbb nye dye x boleh lgsg nk buang ingatan psl ex dye tu and x nk m'hadapi realiti.(tp dye x gila)
ade sorg laki yg syg gle dgn dye, tggu dye bertahun2(hiperbola) , tp still la dye tggu c mati tu.
aku ckp lg skali, dye x gila ok. jz, mereng?haha. x de la, btl.. x gila.

in my opinion,
ohh, 1st of all, harap bnde gini x jd pd aku cz aku x rase aku ckup tabah utk kehilangan ssorg melalui kematian.
ok, bg aku la kn.
mmg pyh nk lupa kn kekasih kita kalau kematian punca perpisahan.
tp, smpai bila kita(i put myself in her shoes) nk terussss m'harap yg bkn2?
x kn nk tggu sampai bgn makhluk tu dr kubur and said, "lupa kn sy syg!!~"
haaa, time tu baru la nk terketar2 cuba hapus kn ingatan tu. haha. XD
ok, serius blk.
nk compare laki2 lain dgn ex kita?ok, mmg la, dye lah terbaik buat kita.
tp sedar x dia dah x de dlm dunia ni? mane plak nk carik org yg sebijik2 sama dgn dye or better than him kalau bg kita dye lah manusia terhebat.
dah ade org syg kt kita, syg gila2 pulak tu.
why don't we give it a try.
kn org pnh ckp, kalau nk carik psgn hidup, biar lah org yg gila2 syg kt kita, bkn kita yg gila2 syg kt dia, tp dia biasa2 je.
haha, ok. aku x slh kn that girl or what cz aku x rase cmne dye rase.
ni jz pndpt aku yg x pnh kena situasi begitu. dah dah, tuka mode ceria blk k!
kalo korg nk share pndpt pn boleh gak, lebih2 lg c rda tu, msti penuh ni idea nk komen. haha.

will be going to mid valley tomorrow to meet my ex-classmate sabrina.
kena angkut aisy skali cz mak x kasi pegi sorg.

achenk,
da b'tan2 rynne kasi paracetamol pn x kebah2 lg ke demam tu?
tgk, sab ajk jumpe pn x dpt g. haha.
get well soon buddy!

cik atyn,
it has been confirmed that i'll go to your nganga house.
so, hurry up. red carpet please!!~ XD

P/s: nk bakal suami muka cm gini bulih?

haha, muri da yo!!!~
impossible. XD


12 comments:

asmarina sakila :) said...

org selalu kata;
PILIHLAH ORG YANG SYG ANDA,
DARI ORG YG ANDA SYG. betulkah?

siot, apahal aku. hahaha,
oh classmate kau tu, tak cukup doss.

nadirah_nor said...

ko ngh citer psl diri ko kew nh???

Lady FS. said...

hoiii aku terharu ade gambar aku tu tapi mana kau dapat weyhh ? ;0 ternganga ni ;p

ha , pergi baca latest entry aku yg setaraf 350pp karangan tu , hahah . kebosanan melnda aku kan yg sama macam nanate tak dapat2 keluar lg ;p

weyhh , tu cerita apa tu , movie ka apa ? aku tertarik ! ;)aku setuju dgn RYN yaw

FeeQa said...

yup2, btl la tu ryn.
mcm achenk syg ko la..
(achenk, aku tolong ko nih. baya cpt! haha)

haha. ko yg tls dlm blog ko kn? ;p

FeeQa said...

x la.
gle ko nor.
x sggp aku.

FeeQa said...

mane gmbar ko atyn?
tepi2 blog aku tu ke?
aku curik kt blog ko. haha.

da2.
da bce. da komen da pn.

novel weyh.
haha.

.rda. said...

penah tengok cerita ni. SEPI. tapi that girl boleh terima lelaki lain tu pun ambil masa jugak lah. :)

and anyway, aku ada ter-baca somewhere. tak ingat kat mana. dia kata it's better kalau kita pilih orang yang betul-betul kita syg dan bukannya orang yang betul-betul syg kita. sebab, kadang-kadang hati kita ni tak yakin. bila ada orang syg kita tapi at the same time kita syg orang lain yang tak syg kita-complicated. bagi aku, baik kita usaha buat orang tu syg kita dari kita usaha untuk syg orang. sebab kau ingat senang ke nak syg orang even dia dah baik gila dengan kita. *sila rujuk kes FS* haha. :)

FeeQa said...

as i've said.
rda byk idea. haha. ;D

btw, hati org x leh d pakse kn.
so, bg aku. sume terpulang kt diri sndri lah nk buat ape.
kalau aku, amek org yg syg kita.
cz aku x taw aku mmpu ke x nk buat org yg aku syg, syg blk kt aku.
hehe. XD

kalo x nk amek org yg syg kt kita pn x pe (merujuk kpd fs), sbb itu hati kita, ske aty kita la nk terima sspe pn ye x.
so, as i've said. terpulang lah kt individu itu sendiri. :)

.rda. said...

ceh. kau kiss ass aku 3 kali dalam entry dan comment kali ni. tahniah tahniah. kau dah berjaya buat aku kembang kempis di bahagian hidung! haha.

FeeQa said...

dah kate dokter chenta.
musti kne mention name. ;))

fungafufu said...

xde idea la sgt weyh..

btw i xtawu nk kumin..

nnt kna cap gatai lg..haha

FeeQa said...

haha.
tawu x pe.senyap2 udah.
btw, siwon's mine!! ;))