Friday, February 12, 2010

Rock This House


THE CHEATER: the bajet cute animal above
THE ONE WHO BEING CHEATED: owner of the blog

tgh asyik menonton super junior's concert dkt tb, aku dgr bunyik "krek2" berulang2 kali. first time dgr dulu cuak lah jugak kan?tgh2 mlm bunyi gitu, tp selepas hampir sebulan kewujudan makhluk ni, aku dah biasa dah dgr bunyi2 pelik tgh2 mlm.

so, td, aku pn pegi la intai, apa kes nye kau berbunyi tgh2 mlm ni (selalu dye exercise kat mainan dye yg pusing2 tu) . siasat punya siasat, aku tgk dye tgh cakar2 umah dye. apahal kau budak? nak kata lapar, melambak lagi makanan kau, air pun penuh lagi.

tp x pe, aku try la bagi dye minum air, dye minum. ohh, kira haus la ni, bapak manja nk kena hulur pulak.sekeh karang! lepas bg minum, dye still x tentu arah. aku dah "apa lagi kau nk ni?"
aku pn try la hulur kuaci kat dye, uhh, dye ambik, makan gila laju pulak tu. macam la kau x boleh ambik sendiri kat tempat kau yg nk suruh aku suap2 pulak. bagi satu nk lebih, aku pun hulur la lagi setiap kali dye abis mkn.

yg aku pelik nye, lps 5-6 biji kuaci dye mkn, mesti dye pegi belakang gelongsor dye. aku pn mcm pelik lah kan, apa lah yg kau buat belakang u? dah la gemok, nk g tempat sempit2. =___=
lps g belakang gelongsor, dye dtg lagi, mintak mknn. hulur je lah. 2-3 kali dye ulang alik g belakang gelongsor tu, aku dah start pelik. jangan ckp kau luek(muntah kan) balik kuaci yg aku hulur td budak!

bermula dgn prasangaka tu, aku pn start la buat investigation. aku hulur dye kuaci byk2. ok, dye makan. once dye g belakang gelongsor tu, aku follow jugak nk tgk apa dye buat. and hell yeah, aku betul! siot nate ni, main2 kan aku pulak. dilueknye semua kuaci yg aku suap dye td. haisshh!! kasi panas betul. buang masa aku je. patut la berlambak kuaci belakang gelongsor tu, rupa2 nya kerja kau ya gemok!

tgk belakang gelongsor tu. penuh kuaci kan?



x sangka aku ditipu oleh haiwan sekecik itu. aku x kan panggil kau comell dah!! cz kau tipu aku hamster! ;(


20 comments:

dodol n bear said...

haha..
rlex r..
dy bmanja senanya 2h..
ngeh3

AFIQah said...

maja hapa, aku bkn tuan dye ;D

Nabila said...

hahaha. kelaka la hamster tu.
die takde mulut nk ckp "taknak"
die tetap amik sb nak jage hati
hihihi

dhanial yahaya said...

haha , comel gila perangai ! macam perangai FS , HAHA -___-'

dylakamil said...

kau beli hamster ke feeqa? hahaha

rda hot said...

comel gila. Tak sangka kau ada hamster. Haha.

Eff Ass said...

HAHA sengaaaaallll , hamster pun tahu nak buli kau ;DD

fwc said...

hahahahha klako la hamster ni XD

dya said...

sumpah ni klaka! bagus r harmster! ak syg ko lbey wt feeqa cmtu.. haha

AFIQah said...

nabila, jaga hati apa mcm tu. sakit hati lg ada lah ;D

AFIQah said...

dhanial, perangai fs? :DD

nadirah_nor said...

woooho..
hamster kau ade bulimia..
yeke???
ntah aneroxia kut..
ukh
bio aku sucks!!

AFIQah said...

dyl, x lah, dah lama ada :)

AFIQah said...

rda, adik aku punya lah :)

AFIQah said...

haha, buli?

AFIQah said...

ppot? klaka? haha.
aku sakit hati ada lah ;D

AFIQah said...

dayah, kejam kau!

AFIQah said...

nor, dua2 salah.
insomnia lah ;DD

lanun terlampau said...

dulu penah ada.
sejak dia gigit terus benci.
dah tak bela2 lg da

AFIQah said...

haha, konon je comell, tp sbenar nye.......