Thursday, April 22, 2010

New Number

Aku dah tukar numbur :D Kawan2 yg blum dpt numbur baru aku, sila miskol ye ;))

Ke Celcom Center td (oh, lebih tepat kalau aku pggl Shialcom Center, korg akan setuju slps habis baca artikel aku nih) d temani slh seorg teman. Masuk je dlm opis diorg, ada abg pnyambut tetamu tanya aku 'Ya? Ada urusan apa?'. Ikut ati nk je jawab, 'Urusan nk lempang muka lu 2-3 kali gitu bro. Amcm? Boleh?' Tp aku pk, x baik pulak menunjuk belang d hadapan org sekacak beliau ;p

Aku buat nada habis sempoi (padahal dah ketaq cz aku kn ada mslh communication dgn org luar nih) 'Err, saya nk....(sambil tu bisik kt membe sblh, nk ckp apa kt abg ni?). Saya nk urus kan pemotongan bil.' Pastu abg tu amek kan no giliran and aku blah tanpa mngucap kn terima kasih pada nya. Aku kurang hajar dgn org yg kurang hajar je. Ye, celcom kurang hajar, semua staff dye pn aku assume dua kali lima.

Dok kjap 2-3 minit, no aku naik kt skrin. Aku pn dgn keberanian yg x sberapa, melangkah ke kaunter, dlm hati dah siap2 nk sembur kalau agak2 akk kaunter tu buat gaya kerek ngn aku. Nasib baik, aku tu sangat baikk wooo. Aku ckp kt dye apa mslh aku, ketuk ketak ketuk ketak dye tekan keyboard, setel. Bil dah d potong. Sblm aku bgn dr kerusi utk blah dr neraka dunia tu, akk tu cakap, 'Bil x keluar lg ni, nnt kalau bil dah sampai, bayar lah ye byk mana dah guna!'

Eh eh, aku dah pelik. Jgn kata GUNA sim kad yg konon free sebulan tu, bkk plastik nye pn belom lg. Apahal kena bayar bil plak nih? Melampau!

'Apsal kena bayar pulak? Hari tu budak tu kata free!' kataku dgn nada yg masih terkawal.
'Mandai lah budak tu free' Kata akk tu. (kau org nmpk x sekrg ni kevavian celcom? ckp cm indu togak todi. sah2 la budak tu under celcom gak kan, sape yg mnipu skrg ni? akk tu ke budak siot tu?)
'Kalau saya taw sy cut line awal2.' aku cakap dgn nada biasa dan terus bgn berlalu.

Aku pn pelik, otak aku kah yg short, atau tahap kesabaran aku dah meninggi? Kenapa aku x sembur je td, tp terus berlalu tanpa ada apa2 harm yg dilaku kan terhadap mana staff2 celcom tu? Betul lah pandangan aku selama ni, ada org tu blajar jauh2 pn, sometimes ada jugak kebodohan nye. (aku x brani nk ckp blajar tinggi2, cz x de la tinggi mana pn kn aku blajar, jauh tu ye lah, kat utara nun). Dah2, aku mls nk pk betapa bodoh nye aku siang td. Macam kena pukau je aku ngikut ckp akk tu.

Kejadian td mengingat kan aku satu post yg geng blogger aku publish kn d blog nye baru2 nih, pasal perniagaan haram. Betul jugak apa dye ckp bila aku pk2 balik. Korg yg kerja2 menipu duit org cmni, agak2 halal x duit gaji korg bulan2 tu? Kalau jawapan korg, nk idop zaman skrg, tipu menipu tu dah standard.
Aku nk tgk lah brape lama korg boleh survive kt neraka, ohh, x yah jauh2, aku nk tgk brape lame korg blh survive time Munkar & Nakir soal dlm kubur nnt :)


20 comments:

*yOko* said...

waa..hot2..
apsal x caci maki keji jer org yg jual sim card tu??
cari smpi lubag cacing!!
haha...

FeeQa said...

haaa, aku mls nk gado ngn budak kecik. buat malu aku je nnt.

dya said...

tak sangka diorg buat trick macam tu sekali..

desperate sangat ke nak byk user?

kalau byk user tapi lembap pun buat apa?
**melepas geram pd berukband sekaligus ;DD

FeeQa said...

taw x pe dayah, cm cibai.

beruk lg berguna dr berokband kau tu! ;D

DOLCEshasha said...

lol . siot nya weyh . sumpah makan duet haram ahh derang .

FeeQa said...

meh sumpah ramai2 meh :D

DyanaBangs said...

haha aku simpati feeqa

FeeQa said...

tp anda gelak syg~

dylakamil said...

hahahaha post ni sumpah lucu. togak todi. hahaha

rda said...

Macam apa je kan workers Celcom yang dok tarik2 orang nak bagi sim card free kononnya tu. Aku pernah kena gak, tapi aku blah sambil cakap, "ye ye je free, satgi kena bayar."
Haha.

FeeQa said...

haha, btul what dyl? ;)

FeeQa said...

haaa, taw x pe doh rda. cm siakkk.

nadirah_nor said...

ohoii....
ini memang marah habiss

FeeQa said...

MEMANG!!! :D

dhanial yahaya said...

mmg sial wehh . sembur la eh lain kali :P

FeeQa said...

kau tlg sembur blh? ;)

beruang said...

ang bakaq ja clcom cntre 2h..
beh kuat msok jel,
ang gtaw la ang dak law..
kurg sket masa ang lam jel 2h...
haha

FeeQa said...

ceh, kau nk aku masuk jel bear?
kejam!

AinSyA said...

akk pn pna kne gak penipuan ni..tpkse bya bil yg xgne 2..huhu..

FeeQa said...

yeke? x guna kan?