Wednesday, May 26, 2010

Sengih-Sengih Kerang :D

One day, bapak aku balik dr opis, bwk satu kertas and suruh aku baca. Lepas baca mmg aku gelak gila2 lah. Nak taw apa yg bapak aku kasik? Ni, dye print dr internet:

Ng Zi Wen

Soalan . Tulis satu surat memohon cuti

Hobi saya ialah memandu basikal. Pada satu hari, saya hendaklah memandu basikal ke sekolah. tiba-tiba, saya bersa nak buang air kecil. saya pun ke tepi sungai untuk buang air kecil.

Tiba-tiba, saya Nampak sebilah sesikat seekor ular, saya takut dia mengigih o1o saya, saya pun lari! lari-lari…lari-lari… Saya jumpa hantu yang ada satu kaki sahaja! Saya sangat takut.

Hantu itu memandu basikal saya untuk @#$%^ saya. saya lagi takut! Tetapi saya sangat “angry” kerana dia memandu basikal saya! Saya pun @#$%^ balik dia! Dia sangat takut, dia pun selalu @#$%^. Saya selalu @#$%^, dia selalu @#$%^. tiba-tiba, dia accident! Kaki dia 2 2 pun sudah habis sekali.

Jadi, saya membawa hantu itu pergi ke hospital. inilah sebab kenapa saya tidak pergi ke sekolah semalam.

Notes: @#$%^ tu tulisan cina, aku x reti cmne nk tiru tulisan tu. :D

Komen cikgu dye:

Jangan campur Bahasa Cina dalam karangan Bahasa Melayu!

Sumpah budak ni hilarious! xDD

14 comments:

reen_sofee said...

weh best laa blog ko!
huhuhuh
cam sonok lak tekan tekan sume!
hehehe

DyanaBangs said...

blog kau tahun 2020 siak !

amaa said...

canggih doh blog kauuuuuu !

dhanial yahaya said...

suka blog kauuu ! yehaaa !

FS said...

haha aku macam sopi, sedap pulak macam main game dekat blog kau neh, pasal budak cina sengal ni dah baca! haha bapak bengong.

under construction lg ka blog kau ni?

semart!

FeeQa said...

haha, tekan lah byk mana kau nk sopee

FeeQa said...

dyana, x de lah smpai 2020 kn? :D

FeeQa said...

amaa, haha. aku x taw nk jwb apa. nk ckp terima kasih, bkn aku yg create :D

FeeQa said...

dhan, maceeeh :]

FeeQa said...

atyn, mmg blog aku dah jd tmpt main game plak. haha.

sume dok komen pasal blog je. post aku x berguna lgsg :D

Nabila said...

haha. lemah gilaa bm dia. kelakaa :D

FeeQa said...

sumpah merepek gila essay dia :D

DOLCEshasha said...

hahaha , agak banggang skit . Tapi comel : ) hihi

beruang said...

mgkin bdak 2h msok ayaq..haha