Thursday, May 20, 2010

Shake it up :]

Ingat x dulu aku ada cerr pasal hamster adik aku yg melakukan penipuan besar? X ingat? Baca sini.

Malangnya, hamster tu dah mati beberapa minggu lepas. 4 bulan je dye sempat hidup kt umah aku. Serius ckp, aku agak syg lah dgn dye, cz dye manja. X pe lah, bnde dah jd kn. 2 minggu lps, adik aku beli hamster baru. Err, aku x minat sgt dgn yg ni, cz warna nya putih tompok itam. Dah mcm lembu dah aku tgk. =.="

Ini beliau. Time ni sbnr nye dye tgh tdur, tp aku bukak pagar dye ni(bising) and dye terjaga.

Dah la busuk(yang dulu x de bau pn), suka buat sepah pulak tu. Tgk semak2 kat tingkat dua tu(ececeh, tingkat dua, dah mcm umah pulak) dye lah yg buat. Dye p ambik mnde yg warna kuning kt bwh tu(aku x taw apa nama mnde tu) and dye bwk naik tingkat atas.

Alang2 hamster tu dah jaga, Aisy mngambil kesempatan untuk x nk blajar dgn alasan 'nk bg hamster mkn' =.="

Mls ckp lebih, tgk je ni.

video

Tamak kan mkn banyak2, pastu luek kan blk kt tempat lain. Haissyyy.

Dalam kol 10 lebih, aku baru terjaga dr tdur, aku tgk si kecik ni tgh tdur dalam gelongsor dye.

X taw knapa, dye suka gila tdur dlm slide nih.

Betul apa yang mak aku cakap, ye ini main point aku post sbnr nye. Nak taw mak aku ckp apa?
"Si kecik tu sama dgn angah, mlm jaga, siang tdur"
Ciss, aku disama kan dgn binatang! Yg si kecik ni pn satu, aku tdur mlm skjp pn kau nk tiru, tgh mlm aku jaga, kau pn jaga! X pe, al kecik je ni kan. Tp aku makin jd x blh blah bila ptg kelmarin, sekali lagi aku disama kan dengan hamster ni. Mak kata,
"Samalah angah dgn hamster tu, bila tdur je senyap, dah bangun, memekak, bercekau"
Cz time tu aku tgh jerit2 kt adik aku cz dye kedekut sosej :D

Ada ke aku disama kn dgn haiwan, x ptt betul mak ni. Sbb tu aku decide nk post :D Dlm pukul 1230 td hamster tu dah jaga and memula kn aktiviti memekak dye seperti yg anda lihat d bawah.

video

18 comments:

beruang said...

mgkn mak ang nk ckp ang comei cam dy..
tp x smpi ati.
hak3

FeeQa said...

haha, siot je x smpai ati :D

DyanaBangs said...

HAHA comel ape hamster !

FeeQa said...

tp warna dye buruk :D

reen_sofee said...

hahahaha
tuh tanda nye ko comey n kecik!
huhuhu
ok laa tuh!

amaa said...

wah nmpaknyaa kau cm dah berminat je ng dia hee :D

dylakamil said...

eeeiiii gebuuu, i loikeeee. hehehe

haa bila dia main pusing2 dia tu exercise2 mmg memekak, aku penah jg hamster budak bilik sebelah aku ni. bsing siaakk. haha

FS said...

ehhh comellaaaah wehh gendut baru kau, haha.

kau anggap je lah mak kau puji kau sama dengan hamster tu, positif positif :DD

dhanial yahaya said...

haha, comel gila. suka, suka !

DOLCEshasha said...

aku suka hamster weyh . dl ja ada , now dh malas .

FeeQa said...

sopee, yeke? :D

FeeQa said...

amaa, taaak, taaaak :D

FeeQa said...

hahha, dyla, sumpah memekak

FeeQa said...

atyn, ok, positip :D

FeeQa said...

dhan, haha, kau mmg suka haiwan2 ni

FeeQa said...

ni bkn aku pnya sha, adek aku.

Zariff said...

adik kau patut bela monyet lah. ha ha.

FeeQa said...

apsl monyet plak?