Friday, July 23, 2010

Kenapa saya suka duduk rumah?

Salam readers! (Cuci mata kejap tgk Eunhyuk saya :D)


Ok, dah2, jgn tgk lama2. Meh2 aku terus kan apa yg aku nk cuba sampai kn dlm ini post. Berdasar kan tajuk post ::Kenapa saya suka duduk rumah?::

Perlu jawab ke soalan bodoh ni? (padahal diri sendiri yg tanya. kekeke)

Opkos la suka duduk rumah, dah kata pun rumah ku syurga ku. Memang syurga sesyurga syurganya lah dr nk compare ngn Merbuks tu.

Kalau kat rumah:

* Saya x byk mkn, secara tidak lgsg, dpt mengurangkan berat bdn yg d thp hampir obesiti ni. Kat Merbuks? Makan x ingat dunia, berat dah nk sama ngn peserta TBL baru nk kalut sit up tiap2 mlm.

* Saya x payah sibuk nk pikir pasal hagemaru ke, esainment bel haram jadah tu ke, presentation law yg kena redo ke, x yah serabut kepala otak nk pk, esok nk skip kls Global atau tidak. Kat Merbuks? X pernah sehari pun x pening pk mslh negara ni.

* Saya x keluar duit satu sen pun, suma free. Kat Merbuks? Bgtaw aku mana nk dpt bnde free? Aku bg upah kalau korg dpt jumpa.

* Saya guling2 ja atas katil, keluar rumah pun tidak. Maka, terhindar lah kulit muka yg mcm negro ni dari inche Sun. Kat Merbuks? Mimpi laaah. Hari2 muka kena jilat dek matahari. Muka pun kalau org ckp anak india, mesti percaya.

* Saya tgk video, movie dan sebagai nya tanpa ada apa2 gangguan. Ini paling best. Kalau kat Merbuks? Khayal depan lappy, jwb nye tertinggal lah isu semasa yg hangat digossip oleh panel Leen dan Fs. Plus, x pernah aman nk tgk apa2 tanpa gangguan. Ada je yg dtg menyinggah. Al-maklum lah, f4-02-07 ni mmg hari2 buat pen0use! Sapa yg teringin mai la dtg memeriahkan suasana. ;p

* Saya boleh request mak masak apa yg saya nak. Macam td, mak buat kan puding karamel :D Kat Merbuks? P try request kt macik fudkot nasi beriani gam satu. Silap2 kertas order kau macik tu gigit2 dan kunyah telan masuk perut.

* Saya blh tidur lama mana saya nk. X bgn teruih pun x pa aih. Kat Merbuks? Nasib lah kalau ada manusia yg bgn awal, mmg x lena lah tidur aku dengar org ketawa kekeke laah, mak timah dok gossip psl ank jiran sebelah lah, bunyik loker laah, pintu lah, announcement bodo tu laah. Apa kesss!

* Saya blh tgk Super Junior kt screen besar(tb) :D Kat Merbuks? Dpt tgk kt screen 14 inci ni pun kira bgus la, dr x de.

* Saya blh online 24 jam, d/load dgn laju, sbb ada wifi. Kat Merbuks? Boleh, boleh, sapa kata x blh online and d/load? Tapi harus tggu giliran lah nk guna berukben(sbb nye modem sendiri dah jahanam)

See? Brapa byk sebab aku suka duduk rumah? Byk je lagi sbnr nye, tp mls nk pk. Kekeke. Dok Merbuks best jugak, but I prefer my own home. Hujan emas di negeri org, ujan batu di negeri sendiri..... apa ntah sambungan nya, aku lupa. Haha. Ok lah, nk buat esainment Bel. Salam :]

p/s: Mak ckp time ngandung kan along pun berat dia 43kg lg. X blh jadi ni! Aphl aku lg berat dr org ngandung?!

18 comments:

reen_sofee said...

yg first tuh aku tak bape stuju.
aku dok kat umah kuat makan weh!
hahaha
yg len len,
235% aku sokong!
hahahah

FeeQa said...

haha, aku kurg sikit mkn kat umah.
kan, kan, umah lg best kn?

izzah said...

ak setuju pe yg kau ckp kn nih!!!
hehee...
tp yg plg setuju tang mak masak tuh!!!!
;)

cik fara said...

setuju 100%!!!!

err,
x pyh la buat assgmnt
kt merbok nnt bole buatt
hahaha
:)

FeeQa said...

izah, masak tu mmg terbaik lah kn? ;]

FeeQa said...

err, fara, aku smpai ahd pg nnt. ke kau nk tlg buat kn? ;D

DOLCEshasha said...

weyh , again ..
f4-02-17 lah ! asal aku ja alert ngan number bilik kita nih ? huhu .

erm , aku setuju ngan sofee . duk umah makan heaven tak sama cam merbok makan aku cam tunggang terbalik .
Apa2 pun , duk umah mmg terbaik !

Nabila said...

Yes, duduk rumah terasa sgt heaven. bole buat ape2 je dgn freedom! it shows betapa heavennya duduk rumah. haha.

dhanial yahaya said...

setujukkkkk!

FS said...

berat 43kg tu kau bayangkan shasha mengandung je lah. :DD
balik ni nak kurangkan gossip anak mak limah jiran sbelah dengan lin. haha

apa pa pa punnn, last semmm :'(

FeeQa said...

sha, yeke 17? haha. x ingt duh.kekeke.

aku kt umh kurus, kau kt umh gemuk :D

FeeQa said...

nabila, terblk. kami kalau x dkt umh lg freedom. kikkiki.

FeeQa said...

dhan, try duduk kolej@ostel dulu, baru blh setuju :D

FeeQa said...

haha, agk la duh atyn.

eh? kau ke yg slalu gossip psl ank jiran sblh? ;D

*angguk2, last sem ;'[

Farhan Zafry--;LITHIUM said...

ye larh nak Bie, kat merbok aku da... dok bg duit kat slalu... anggap ni umah keduua ek

dylakamil said...

hahahahaha 43? aku pun dah lebih limit org mengandung ni wehhh, 48. hehehe

hahahah kelakar gila kau listkan semua ni, hehehe. apa jd dgn modem kau?

FeeQa said...

pak bie, aku sesen pun x dak dpt dr ang ;p

FeeQa said...

dyl, sama la kita ;[

rosak haram jadah apa ntah usb dye. terpksa pnjm atyn punya :D