Monday, July 12, 2010

Stupid Fans -___-


Ye, ye. Aku tahu. Sume nk dok update pasal WC. Spain menang, Oranje kalah.
Aku nk cakap pasal WC jugak. Tp bukan sinopsis(?) game mlm td.

It's a bout Spain.


Siapa kat sini claim dye true fan's of Spain? Ok, then prove it! Jangan gaya lebih, sanggup bangun 3-4 pagi, heret lah segala bagai selimut, bantal busuk semua. Sekali, pemain Spain pun kau x knal. Sumpah aku annoyed.

Kenapa aku perlu annoyed? Aku tgk bola, senyap. X banyak bunyik. X de bising2 cm korg. Tapi, serius aku x de masalah kalau nk bising2 time tgk bola. Standard lah kaaan? Tp, kau nk bising, bagi bising yang berilmu sikit. Biar x menggelegak ati aku dengar komen 'tambahan' dari korg.

Serius cakap, I'm not really into Spain actually. I'm England's and Spain is my 2nd. Admit it, I don't know some of their players. Aku kenal Torres, Fabs, Alonso, Puyol and Ramos je. But sejak aku tgk first game lagi, aku dah dapat ingat semua nama. Apa kes kau org yg gila abbi punya fanatik nama player pun korg x taw? Ridiculous gila!!

Lawak x, bila kau sorak gila2, cheer bagai nak rak, and when someone got the ball you said,
"Haa, yang no.6 tu cepat2 p depan."
The hell with "yang NO.6"????

Ok, aku ngaku lagi skali, first time tgk, aku x knl siapa Iniesta. Tapi kalau dah tiap2 game x pernah miss, x kan payah sangat kot nk ingat nama player. Iniesta tu x pe lagi la, aku maap kan, cz aku pun baru kenal. Mari kita tgk dialog yg lain.

"Laaa, kenapa x pass bola dekat 9 tu!!"
This is totally watafak! Ask me who's the one wearing number 9. It's Torres okay.

TORRES! And you didn't know him? You should be ashamed, cheering for Spain and called yourself a fan.

Yang aku x boleh blah skali bila kau dok kutuk Torres when you know that I'm a big fan of him. Apahal? Kau nak cakap dye x membantu? Yes, I know he didn't help much, but still, no need to say "Bawak keluar je lah Torres tu, x berguna pun." Kepala HOTT laaaah. Mcm cibai mulut kau.

Malam tadi punya game, ada dua org, memperbodoh kan diri nya depan aku. Nak gelak pun ada aih. Sapa2 yg tgk bola. Taw kan malam td Fabs ada masuk? Ok, time dye nak masuk tu, yg camera zoom kat dye sepintas lalu je tu, aku dah jerit "FABREGAS!" Tapi slow je lah. (Kan aku tgk bola x bising).

Bebudak nih da bising, excited lah ada pertukaran. Bila time board tu dinaikkan, suruh Alonso kluar and Fabs masuk. Aku jerit lagi nama Fabregas. But guess what the fools said?

"Weh, Spain, siapa yang korg masuk kan ni? Tah budak mana ntah"
Yang lagi satu menyambung, "Ntah, tah sapa2 masuk kan la yg terer2!"

And I was like, DERRRRR, HE IS FABS OK? And you called him budak-mana-ntah? Tah-sapa2? Kepala kau lah gilo! Fabregas kot, peminat EPL, tipu la kalau x kenal Fabs kan. Ok, kalau kau rasa Fabs x hebat pun(bagi aku hebat je), x kan la x knal org sikit punya handsome gitu. Macam cilaka.

Bila kat screen naik nama Fabs baru nak cover. Cakap "Laa, Fabregas ke? Aku ingat budak baru! Muka dye lain".

Puihhh. Budak baru? Hakhak. Kasi aku gelak guling2. Ok, mmg la, dye nmpk lain sikit, cz dye shave. But still, x kan kau x blh kenal player kau sendiri kalau kau minat GILA dekat Spain tu. X masuk akal langsung voodoos!!!~

Serius aku BENCI perempuan2 yang bajet minat bola, beria gila abbi(kalah aku). Tapi patah2 hurup yg keluar dari mulut kau tu, sume sampah. Senang cte cmni la, sedar diri tu perempuan. Jangan nak bajet minat bola cz kau rasa style ke hapa. And dok je kt bilik tdur. Bia x berapi telinga aku. And kalau ye kau ikhlas tgk bola, sebelum game, buat research gila2 supaya the next 4 years. Kau x memalu kan Spain cz ada pminat x guna macam kau. Thank you :]

28 comments:

*yOko* said...

feeqa!!
ni mmg panas!!!
hahahhaa...

rda said...

Hahaha. Super duper aku suka post ni!

nadirah_nor said...

bahahahaha
tats y aku x tgk bola
cluzmate aku sndiri pun
merangkakrangkak aku nk ingt nama
ni kan pulak merekamereka
yg bermain bola
^^

Anyss said...

emo~~

FeeQa said...

izzah, panas, panas ;D

FeeQa said...

rda, thanx cz like. haha.
abbi.

FeeQa said...

nor, dasat lah klsmet pun x igt nama

FeeQa said...

anyss, i am :D

dhanial yahaya said...

haha, aku sukaaaaa!

•myraSHJ• said...

aku tau sapa!!

FeeQa said...

dhan, apa yg kau suka?

FeeQa said...

yunk, lalala ;p

reen_sofee said...

weh aku pon nyampah pompuan bajet fanatik bola!
sape weh?????

DOLCEshasha said...

betui weyh , Villa kalau depa tak kenai jugak aku rasa nak sepak . hahaha

DyanaBangs said...

kau nampak betul2 marah ye ?

DyanaBangs said...

kau nampak betul2 marah ye ?

dylakamil said...

hahahahahaha paling lucu ahhh kalau minat spain tapi tk kenal the players. i mean like come on lah. aku tak minat spain tp tgk game smlm aku kenal kot certain players. even oranje punya pun aku kenal. agak2lah tgk bola tp taktahu apa tp belagak tahu.

FS said...

baru aku tahu muka fabs lah breeze kebenda ni, torres handsome <3

baik masuk team aku dengan lin, x tengok bola, jaga rumah ni.

FeeQa said...

sopee, carik. kt blok ni gak :D

FeeQa said...

dyana, nmpk je ke?

FeeQa said...

dyana, mmg marah pun

FeeQa said...

sha, villa byk klua, msti knl ;D

FeeQa said...

dyla, betul.

FeeQa said...

atyn, pkwe aku mmg nsem ;DD

beruang said...

best gila abbi kot cta neyh...
arap2 aku leh jd husband cam stan an..
bahgia ja wife aku..
hehe

FeeQa said...

bear, kau slh komen ni weyy

Nabila said...

homaigod, kelaka nyee! how come, boleh tak kenal fabregas, torres, and so on.

anyway, torres, mengalami kecederaan before ni, tu yang dia mcm lemah sikit. but but, gol malam tu pun asal nye dpd torres, then ke fabregas brulah ke iniesta. see, torres did something :)

takpe, chill :)

FeeQa said...

tahu x pe.
buat malu je.

yeap, agk dah dye injured. kalau x dye x kn slow gitu.