Thursday, August 5, 2010

Annoyed Much(!)

Aku x suka bila,

Kau x solat, aku x pernah bising, tapi bila aku tertinggal subuh kau tegur aku "Kenapa x solat?"

Aku geram bila,

Kau datang kls pukul 2:40pm, aku x penah bising, tp bila aku lewat p kls 15 minit, kau tegur "X de jam ke kt bilik?"

Aku menyampah bila,

Kau selamba badak je dok gomol2 pipi awek kau, aku x penah bising, tp bila aku bertepuk tampar dgn kawan2 lelaki aku, DENGAN BERALAS, kau tegur "Apasal sosial sgt ni?"

Aku annoyed bila,

Kau ponteng kelas, jangan kata sekali, nk dekat 7-8 kali lah jugak, aku x penah bising, tp bila aku ponteng setakat satu kls, kau kata "Kenapa kau ponteng kelas ha?"

Aku benci bila,

Kau keluar, kadang2 ikut time lah, nk free hair ke apa, aku x penah bising, tp bila aku p kedai depan rumah x pakai long sleeve kau tegur, "X taw ke kulit tu aurat?"

Aku panas ati bila,

Kau memekak dalam kelas, aku x penah bising, tp bila aku memekak, kau tegur, "Apahal bising sgt ni?"

Aku jadi marah bila,

Apa benda salah yang kau buat, aku TAK PERNAH BISING, tapi bila aku buat salah kecik, kau tegur aku macam aku buat salah besar.

Aku paling benci KETAM YANG MENGAJAR ANAK NYA BERJALAN. Tolong! Jangan tegur apa benda yg aku buat, kalau sebenar nya, kau lagi teruk drpd aku! Sbb aku benci dpt teguran drpd org yg mcm ni. Nak kata apa? Afiqah kerek? X boleh ditegur? Yeap! I am. Aku x boleh ditegur oleh org yg aku anggap, perangai nya sama, atau lg teruk dr aku.

Sebab tu, aku x tegur org. Sebab, aku x rasa aku baik. Aku yg kadang2 tertinggal subuh ni, mana nk layak tegur org x solat. Aku yg lewat p kls 15 minit ni, mana nk layak tegur org yg dtg kls lewat 40 minit. Aku yg bertepuk tampar dengan kawan2 lelaki ni, mana nk layak tegur org gomol pipi awek dye. Aku yg ponteng kls sekali sekala, mana nk layak tegur org yg selalu ponteng kls. Aku yg pegi kedai depan rumah x pakai long sleeve ni, mana nk layak tegur org free hair. Aku yang bising dalam kelas, mana nk layak tegur org lain bising. Aku yg JAHAT ni, mana nk layak tegur org lain.

Jadi, tolong lah, kalau anda rasa anda x buat apa yg aku buat, fine, sila tegur kesalahan aku. Tapi kalau anda pun buat benda yg sama, tolong jangan nk bajet baik dan tegur2 aku. Memang aku f**k org2 mcm ni!

INI BARU BETUL MARAH

Ini prinsip aku: Tgk dulu diri sendiri tu betul ke tidak, then, baru lah blh nk tegur2 org.

p/s: Segala kejadian adalah rekaan imaginasi aku sendiri, tiada kaitan dengan yg hidup atau yg mati. Hanya untuk menyampai kan rasa hati yg dah cukup annoyed. =.=''

p/ss: Nampak nya, mlm ni kena tidur bilik sorg2. (rumet suma blk umah tinggai aku sorg). Nak mintak mmbe2 lain dtg teman, aku x de mood. Nanti ada pulak cerita Afiqah carik mmbe time susah jee. -__-

20 comments:

Puteri. said...

garang garang

FeeQa said...

haha, baru taw kah?

reen_sofee said...

hahah
meh neh meh dtg bilik aku!
huhuhuh
aku pon nyampah org cam tuh gak!
hee~

FeeQa said...

sopee, blh ke??

kan, kan. Annoyinggggg.

DOLCEshasha said...

weyh , watlek syg . jangan sebab aku tinggal kaw weekend nih , kaw dah marah sampai macam nih . huhuuuuuuuuhu .

FeeQa said...

kau apl confidence level tinggi sgt ni?

haha.

dhanial yahaya said...

ish garang ngat aihh

rda said...

Haha, selalu dah kena.

FeeQa said...

dhanial, mcm x knl :D

FeeQa said...

kt skolh kan rda? :D

•myraSHJ• said...

ish,
takot aku laaaaa

ahmad faiz said...

ahhhh, kau memang kerek. haha. ape ntah emo x tentu pasal. chill.

FeeQa said...

myra, takut awat ntah.

FeeQa said...

aaah, kau lg kerek ;p

chill ah ni. mana ada emo. haha.

ahmad faiz said...

dahtu kalau bukan emo ape?
elmo?

FeeQa said...

la la la la, elmo song. haha.

aku ckp je, apa yg x puas ati. mana ada emo.

FS said...

Alaa kesiannnya baby ni, baru tinggal sat dah mcm ni. :D

FeeQa said...

Hahha, tu lah sapa soh tinggai

Anonymous said...

fuyooh..
takowt2..
haha ilek weyh..mke ko da bnyk kedot t mara lg bnyk kedot..

aiko..

FeeQa said...

abbi kau aiko.
menyamar jd akk kau plak.
siap kau nnt!