Wednesday, September 1, 2010

Ini Diary Afiqah

22nd Day of Ramadhan, means, tonight is the 23rd night of ramadhan. Unfortuantely, I have an Economy test tonight. Motif? Nk bgtaw, mlm ni x dpt la p terawih. T.T
Da la sepuluh malam terakhir. Takpe, da berazam balik test terus nk buat terawih sendiri. (walaupun x yakin akan diterima)

Sepanjang hampir sebulan berpuasa kt sini, Alhamdulillah(!) baru sekali tinggal terawih. Tu pun sbb ada Final Test Bel 342. X seperti tahun lepas, yang sibuk sangat berhibur lalu alpa dan meninggal kan solat terawih. Malah pergi berbuka kt luar dan tertinggal solat magreb. MasyaAllah(!) jahil nya aku time tu. Nasib baik, tahun ni, ramadhan aku lebih bagus drpd tahun lepas, solat x ditinggal kan semata2 nk berbuka diluar, mengaji Alhamdullilah ada improvement dr tahun lepas. Sangat bersyukur. Mungkin kawan memain kan peranan. Bila kawan pun x solat magreb, kita pun x berani nk bersuara ckp "Weh, singgah mana2, aku nk solat jap" Kompom kena reject. Bersyukur lagi, kawan2 sekarang lebih memahami. Solat dulu sebelum berbuka diluar, dan ada kawan yang sudi meneman ke masjid setiap hari. :] Terima kasih kawan. There's a saying, kawan yg baik ialah kawan yg mengajak ke arah kebaikan. Yang ni baru betul. Bukan setakat p huha2 ibadah wajib tah ke mana bkn? :]

Lagi sehari nk tinggal kan merbok. Lagi sehari, aku dah x layak pegang title Pelajar Uitm Merbok. Lagi sehari nk tinggal kan Kedah yg panas menggila. Macam2 rasa ada dalam hati ni. Rasa takut, macam mana hidup di alam degree nnt. Rasa gembira, aku dah x payah nk tengok muka2 org yg ada dlm list aku-x-nak-jumpa-kau-dah-time-degree. Rasa sedih, nk tinggal kawan2 tercinta. Rasa sunyi, nnt x de penghibur mcm Yuna. Rasa excited, dpt rehat kan diri dr buku2 law yg lead to a major cause of depression. Rasa lapar pulak. Bila nk berbuka ni?

Tapi seriously, buat masa ni, rasa membuak2 nk blah dr sini. Sebab apa? Yang x menyenang kan lebih banyak dr yg menyenang kan. Rasa sakit hati lagi banyak dr gembira. Yang mana, kalau duduk di rumah pasti x kan mengalami pengalaman sebegini lg. Tapi aku tahu, bila dah balik rumah, pasti akan rindu. Rindu consolation drpd FS dan Myrah. Rindu gelak ketawa Leen, Shasha, Ili, Nely, Baby. Rindu nak sakat Yuna. Rindu mulut lancang Fera. Rindu kebaikan Aidi. Rindu ke'annoying'an Ace. Rindu nk kacau akk Celcom dengan Nor. Rindu classmate2 yang bising mengalah kan monyet. Confirm, mmg x kan dpt jumpa dah sebahagian drpd yang disebut kan. X pe reunion adalah wajib ok kawan2!

Tapi yang pasti, siapa2 yang ada dalam list -aku-x-nk-jumpa-kau-dah-time-degree- buat lah perangai sementara ada ni kannn? Sbb aku mmg x sudi dah nk jumpa kau lps asasi ni. Cukup lah sampai sini persahabatan kita. I really don't need such a jerk and the most important, the BACKSTABBER like you. So, thank you for being such a "good" friend and lets' not meet again honeyy!!~

p/s: Jangan tanya aku sapa yg ada dlm list tu. Orang yang bertuah je dapat masuk list tu :]

22 comments:

DOLCEshasha said...

erkk ? takpa , masih ada gelak ketawa kami .

FS said...

Terharunya, ingatkan ada muka aku besaq dekat blog kau. Haha

Gonna miss everything in you too!

•myraSHJ• said...

aku pun igt mcm FS dowh .
Nway,terima kasih untuk semua (:
<3 you !!

senandung semalam said...

aku dalam list mne..
hahhahhahhaha...

TheHeartlessFeeqa said...

sha, nnt aku akan ilang gelak ketawa tu.

TheHeartlessFeeqa said...

alaaah, x hargai apa aku buat kat kau T.T

TheHeartlessFeeqa said...

yunk, love you too :]

TheHeartlessFeeqa said...

list natural je. haha xD

dylakamil said...

feeqa! ramadhan aku kali ni ya Allah. terawih byk kali miss disbbkan hari merdeka tu okayy! dan juga sbb period. haihhh.
dan juga sbb assignment! dan juga sbb duduk rumah sewa. ramadhan tahu ni pecah rekod aku berbuka di tgh hari. ramadhan kali ni, ya Allah, tidak sebagus tahun sblmnya. untung kau tahun ni lg bagus than the year before :)

TheHeartlessFeeqa said...

haha, dyl. x pe, kau ada reason kukuh psl merdeka tu. hurm, byk juga tahun ni kau tggl. x pe, x pe, tggu next year ok :]

beruang said...

bertuah lah kau leh traweh byk,.
aku neyh x smpi 10 ari pon.
blik umah t baru na wat penoh.
jahil syial aku.
huhu.
maybe skrg kau asa nk blah membuak2,tp dah blah t jgn jd cam aku dh la...
huhu

TheHeartlessFeeqa said...

haha, try harder next time ok bear :]

tulah, takut jugak. mesti sedih gila nnt.

DyanaBangs said...

feeqa , memang sedih duhh hari1 akhir asasi , anywya tahniah la ramadhan kau lebih baik !

TheHeartlessFeeqa said...

mmg lah. aku pun dah duk sedih ni.

haha, tq :D

reen_sofee said...

sedih lak aku baca!
adusss

StaLkeR-MaD! said...

HAHAHA,,,
selamat pulang unni !
<3 u ~~

TheHeartlessFeeqa said...

aku pun sedih sopee ;[

TheHeartlessFeeqa said...

dah pulang dah pun madi.
lyt ;p

mR.sYaH said...

tulah pentingnya kawankn.. :D

TheHeartlessFeeqa said...

yeap :]

hamzah ian said...

oyeah... lu mmg bagus

TheHeartlessFeeqa said...

watde?