Saturday, April 2, 2011

These two days equals to HAPPY DAYS :)


Assalamualaikum!

Hai tawan2 :) Ok, terencat. Ni semua sbb terlalu lama bergelumang(?) dengan Achenk. Pfft. Okaaay, dua hari ni, sangaaaaat happy (walaupun tak cukup tidur) sbb hidup dikelilingi sayang2 sekalian

Jumaat petang (konon nya) kami (iaitu the Beavers, tanpa Aron) bergerak ke Bagan Lalang untuk berBABIKIU. Kenapa konon nya? Sebab pukul 9 baru bertolak betul2, bkn pukul 630 seperti yg dirancang. Keh keh. Kenapa tanpa Aron? Sebab dia pulun nak balik lipis ada reunion family dia. Kenapa Bagan Lalang? Sebab tu je pantai terdekat yang ktorg rasa x makan banyak cost sgt kalau nak pergi. Bukan nak mandi sangat pun, asal ada pantai pun sudah cukup. Cost semua, RM 32.50 seorang. Jimaaaat ^^

Ini time aku, Yuna &Fera di Giant membeli barang2 keperluan sblm bertolak.

Antara aktiviti yang melambatkan proses perjalanan. Kami singgah sat kat Big Apple sebab YUNA mahu belanja. Orang baru dapat duit sabun kaaaan?

Perkenalkan, the first retard, ACHENK.

The second retard, ACE.

SCANDAL baru nak UP; NELLY & AIDI.
After beli Big Apple, isi minyak and lahap satu kotak big apple tu sampai habis, baru perjalanan bermula. Sang kancil dipenuhi oleh Aidi, Nelly, Ace & Qayyum. Dan si viva dipenuhi Achenk, Ili, Yuna, Fera & Aku.

Sampai Bagan Lalang, singgah surau untuk jamak Isyak dgn Magrib. Sejuk hati tgk kawan baik reti lead solat. Thumbs up!

(Intai sekejap ke bahagian lelaki & curik2 snap pic. Haha)

Ini dah sampai pantai. Ace & Aidi koya kiut sgt apahal tah. Si Achenk berlatih nasyid kebangsaan, sebab tu pakai pelekat ==''

Ini bahagian yang bertungkus lumus menyalakan api.

Yang ni pulak bahagian yang tak berapa tungkus lumus buat coslaw (mcm mana eja dia?). Aku pulak bertungkus lumus suluh kan lampu ;p

Macam joyah2 yang galak bergosip kan? Haha


Yang banyak berjasa dalam penyumbangan idea untuk menyalakan api. Thanks ILI.

Caaaaang, api dah nyala :D

Coslaw pun dah siaaap :))


Nampak pasir kat salah satu hotdog tu? Tu pasai hotdog tergolek jatuh atas pasiaq, pastu semua pakat malas nak p basuh. Then decide letak je balik atas tu pedajal siapa yang termakan. Haha.

Buat lagi retard dia -_____-

Lepas tu curik makan coslaw, ingat takde org nampak sgt. Padahal kantoi.

Ini acara menyalakan unggun api pulak

Api dah menyala, retard2 sekalian buat perangai lagi.

Rasanya tak kenal kan lagi, yang ini FERA. Kat blkg tu macam biasa, retard.

Yang ni pulak QAYYUM. Tak kahwin korg berdua ni, x taw lah kaaan. Haha.

Lepas makan, bergolek. Bagus. Lepas tu bising kata diri sendiri gemokkk.

Yang dua ekor ni cuba untuk menjeleskan Nelly dengan bermain cuwit muwit buat design(?) dkt pasir pulaaak.

Ini hasil nya, boleh tahan laa. Aku approve :D

Yang ni boleh agak tapak kaki siapa kaaan.


Lepas borak hati ke hati apa semua, ktorg decide nak blk. Time tu pkl 0330, tiba2 ramai pulaaaak mat rempit yang dtg. NICE. Better cabut sblm kene lauk. Aku tak percaya sgt ability jantan2 kesayangan tu blh ke tak nk protect ktorg. Haha.

Sampai S.A pukul 0500, round2 sikit tgk rupa S.A ni mcm mana. Lps tu lpk Barra sat. Pukul 0630 hantaq gheta, and Nelly dan Aidi pun blk puncak sbb diorg ada module pagi tu. Si Fera pulak ada test kawad. Pfft. Kalau semua tak de hal, blh jugak nak mandi laut siang tu T.T

*

Ok, tutup cerita BABIKIU. Kita pergi cerita hari sabtu pulak. Sampai bilik je pg tu, trus tukaq baju and tdoq. Pukul 1100 Achenk kol kacau org tdoq ajak kluar dgn Dyla & Atyn.

Kita pergi sambut my birthday lagi sekali dekat The Gardens. Thanks a lot for the cake Dyl. Or Atyn ada tong skali ke. Terima kasih banyak2

Dua bespeghen yang buat kita terharu sanaad2. Even dah 11 hari bday I berlalu, masih lagi nak selebret :')


Achenk kata dia sukla pic ni, tapi aku dah tak ingat apa sbb nya. Padahal dia suka sbb pic aku bergerak lah tu. Pfft. Haha

Okay. Habisss. Kepada sayang2 semua thank you very much. BEAVERS, terima kasih atas commitment yg diberikan walaupun masing2 busy. Dyl & Atyn, terima kasih atas sambutan yang menggembirakan. Sayang awak semua 10 orang

14 comments:

dylakamil said...

Heheh takdehal, sorry cake kecik sbb kita 4 org je takkan aku nk angkat cake yg berat sekilo. hhehehe.

Happy belated bday anyway :)

Hahaha sblum kena lauk tuu aku suka ayat tu, hahaha!

syafiqah said...

heeee aku gembira kau gembira =D

amalinutt said...

best gile korang weh !

Feeqa said...

dyl, haha, no hal ah. ada kek kira bgs laah.

Feeqa said...

sha, kui3, thanks syg :D

Feeqa said...

amaa, rsc bila lg nk reunion? haha

cik fara said...

hamboi siap berbbq hah
syok gler!
bile kat shah alam ni
aku x tau nk jalan mane dah
kat merbok dulu mcm2 tmpat pegi
-___-

Feeqa said...

haha, taw takpe. pening pale perah otak nak jln mana

•myraSHJ• said...

kalau aku tak buat mcm tu agak agak ada syg lagi tak ??

Feeqa said...

hahah, masih ada. jgn risaau :))

FS said...

Tak tak aku tak tong, Dyla taknak aku tong sekali, haha. Jealous tengok korg BBQ.

Love yeaaaah!

Feeqa said...

Apa kata nnt kita pergi BBQ ramai2 pulak? Tapi x taw siapa gheti psg api ==''

adek dah besar said...

babi! kenapa gua takde.. kanapa???

Feeqa said...

sbb lu pulun!