Sunday, May 29, 2011

I Never Thought Bahasa Melayu Could Be This Cute!

Assalamualaikum!!

Semalam, 28th May, seperti belia2 negara yang lain, saya turut ikut serta turun ke Putrajaya untuk err bukan untuk memeriah kan suasana yang tak menarik langsung tu pun, tapi untuk melihat abang SuJu. Haha. Sumpah orang ramai gila serabut kepala otak. And I think kebanyakan yang datang tu semua nya dok pakat nak tengok SuJu.

Disebabkan saya dan rakan2 datang agak lewat, jadi memang mimpi lah nak duduk betul2 depan stage kaan. Keadaan macam tak terkawal sikit bila SuJu keluar sebab semua otometik pakat naik atas kerus. Dah la aku pendek =='' Nampak Abang Eunhyuk celah2 tangan orang jepp.

Btw, the performance was SUPERB, AMAZING, GORGEOUS, SEXAYYYYYHH, CUTE & HOT (as in panas & hot yang hawwt tu lah)

Ok, seriously aku bukan nak promo diorang ke apa, I just want you guys to watch these two videos. They spoke in Malay. Okaay, not really. They just say one word. But it's super cute!!!!! Tengok laaaaa, pleaseee? Satu minit je pun vid nya.


MC: Okay, what's your question?
Fan: I want ask oppa like fans more or games more.
Kyuhyun: Pattayatanya. Hurm? *bisik2 dengan translator dia
Tattayatanya? Pattayata.. *givap and gave mic to the translator
Translator: Tak payah tanya, saya suka fans!
Kyuhyun: *speak in Chinese (aku tak paham apa, tapi aku rasa dia cakap of course dia suka fans lebih lagi)

I was like there's the cutest Tak Payah Tanya words that I've ever heard!!! And lucky girl dapat peluk Kyu twice. Lama pulak tu!!!!!!! Grr. Okay, move on! This one is the cutest vid ever!!~



MC: Okay, so, I'm gonna count from 3, 2, 1. When we refer to Malaysian fans you say, 3, 2, 1!
Super Junior M: Sayaaaaaaangggg~ (I died here)
Eunhyuk: Sayang. Sayang! Sayang sayang sayang sayang. Sayang! Sayang. (ALL KILL!! Memang terbang melayang seluruh jiwa raga)

Then mc tu borak apa tah ngn Eunhyuk, aku malas nak type pastu the mc said "Manja nya this one!~" Ehhhhh, jangan nak manja2kan sangat buah hati aku tu. Tapi seriously time dia sebut sayang banyak kali tu memang semua pakat jerit tak ingat dunia, termasuk aku. Haha. Tiba2 mlm tu ramai pulak beralih arah jadi peminat Hyuk =='' Sibuk laah, pakwe kite dah buat comel2 baru nak suka. Pffft.

Ok dah, habiss. Tahu kebanyakan readers tak minat Kpop, tapi tak pe lah, aku saja nak abadi kan bena ni dalam blog. Haha. Till then :))



p/s: Kalau rasa nak tengok Eunhyuk saya cakap Melayu lagi, video bawah ni dia cakap Apa Khabar & Saya Cintakan Kamu which I replied Saya Juga. Hahha.

12 comments:

cik fara said...

bez x hari belia weh?
aku hrp je umah dekat tp malas nk g
part sesak2 memang2 aku bnci

Feeqa said...

x de hape pun wehh, aku p pun sbb suju je

adek dah besar said...

kalau dah korea semua nak dijadikan comel!

Khairi Jamian said...

ucagdskjcvdsnmcmsdhucbnakejscgyuhjkewachtfavshchgyehjbcknnewhjkfw!

Feeqa said...

ada weh korea yg x cute. haha

Feeqa said...

chenk, jeles lah tu kau x comel. haha

Madi Benji said...

I BAJET KYU CAKAP SIAM AWAL2 AHAHAAH. BTW JELES XPAYAH HABAQ.

Feeqa said...

serius, I pun ingat dia ckp siam mula2. haha

Dr Hany Izazie said...

sayang sayang sayang~~~

*pengsan!

Feeqa said...

waah, nama dah dr ni ;p

pengsan x bgn2 weh. haha

faiz said...

wlopon aku x ska k-pop
tapi aku suka vid num 3

meletop u ollszzzzzz
haha

Feeqa said...

siap suka, over kau nyah. haha