Wednesday, June 8, 2011

G & G : RIDICULOUS


Assalamualaikum!!

Heyyy, siapa perasan aku dah x online tiga hari? Okay, boo diri sendiri. Sapa nk perasan kau LOSER! Cehh, ada aku kisah? (x tahu kenapa tp ayat ni popular sgt kt rumah skrg ni, sampai parents aku pun dok pakat guna =='') Okay, selama tiga hari x online ni sebenar nya aku & family p jalan2 cari pakwe dekat Pahang. Walaupun bapak aku anak jati Pahang, tp serius ktorg ulang alik Pahang tu utk balik kg je. X pernah nk singgah mana2 tempat pelancongan. Ada je sebenarnya, tapi aku decide nk tipu sikit untuk buat cerita nampak menarik. Amacam? Haha.


Sabtu gerak balik Raub. Raub ni kampung belah abah, lepas Wan meninggal, jarang dah balik sini sebab dah x de siapa dah. Atuk meninggal 1992 dulu. Kesian kite kan baru satu tahun dah x de atuk. Ha, balik sini pun sbb abah nk jenguk akak dia yg dok sakit2 lutut. Pastu bukak pulak cerita psl saka. Dengar cerita dulu atuk aku ada 'kuda putih' tp sebab x de sapa nk warisi, dia buang. Dgr nama mcm suci kan 'kuda putih'? Tapi mak aku kata aku aku dulu siap boleh tahu ayah aku p mana, buat apa semua. Err, dasat betoi.


Tidur satu malam dekat Raub dan bertolak ke Gambang on Sunday.

Time ni tgh tggu nk check in. Gila nk check in pun kena pakai angka giliran ==' Motif duduk celah2 pokok? Saja nk gedik ;p

Ini bangla. X paham kenapa dia rasa hemsem habis pakai shades tu -.-
Time ni naik trem nak p Waterpark.

Ayish: Baju biru
Aku: Yang kaki terjulur tu -____-



Nampak tak pakwe pakai jersi 31 tu? Tahu, nampak dari belakang je, tapi aku tetap nak cerita. Aku minat gila mamat ni. Tah macam mana, everywhere aku p, mesti aku nampak dia. Dia senyum macam Aidi sikit, tapi lagi comel lah. And rasa nya he's from T'ganu. Lagi satu, aku rasa geng dia nampak aku curik2 snap pic dia. Haha. Takpe, bukan jumpa dah.

For kids ONLY. Peduli hapa. Slides dia best. Walaupun setiap kali beratur nak naik slides tu budak2 kecik sume pandang slek kat aku. Haha.


Setiap 5 minit, ada air yang akan dihempas dari atas bumbung yang aku berdiri tu. Nak dijadikan cerita aku p carik nahas duduk betul2 bawah simbahan tu sampai kuku ibu jari aku tercabut. Waaa, bila pikir balik ngeri pulak. Apsl boleh tercabut? Sebab air tu hempas kuat gila and aku kind of salah duduk(?) then time kena hempas tu kuku aku tersangkut kat lantai dan badan aku terdorong ke depan. Jadi nya tercabut lah kuku tu, tapi tak tercabut habis. Sengsara jugak lah dua tiga hari ni sebab aku mati2 x maw cabut terus kuku tu. So, berbalut lah apa bagai. Hehe.



Malam p makan seafood dekat Tanjung Lumpur (lebih kurang sejam jugak la dari Gambang) and lepak tepi Teluk Cempedak plus kebas duit mak shoppin sikit kat downtown situ. Heheh.


2Days1Night dekat Gambang, aku simpul kan, TAK ADA YANG BEST LANGSUNG DEKAT SITU! Macam gampang ada. Dah la bayar mahal, lepas tu mainan dalam waterpark tu seciput je. Then crowded gila nak mati kena jalan pun celah2 orang. Nasib la kalau time jalan tu kepala kena hantuk dek tube orang lain =='' Serius, Gambang x de apa. Sape yang teringin nak p, aku nasihat kan, TAK PAYAH. A Famosa Waterworld lagi better. Benda yang buat aku hepi kat Gambang ni ada dua je: Pakwe jersi 31 & ada sorang abang lifeguard hemsem. Haha. Ohh, lagi satu malang, jeans aku tertinggal dalam changing room. The one yang kau bagi for my birthday present Nab. Seriously, I'm soooo sorry. Aku regret gila sbb aku sayang jeans tu T.T



Next day gerak pegi Genting Highlands.


Ni beratuq nak p naik cable car. Sumpah ramai gila orang padahal hari selasa kott. Okay, cuti sekolah. Time beratuq ni aku panas hati sikit ngn sekoq Cina Indon ni. Waaah, dah la kau suka hati langgar aku pastu dok pakat panggil geng rombongan suruh potong line. Grr. Tapi kelakar gila tengok diorang batak gila dok rakam segala benda guna henpon mahai depa.

Tu, nampak? Geng Indon suma pakai baju yang sama satu rombongan :D


Mula2 ingat nak naik go-kart ni. Tapi serius Q lama gilaaaa. Last2 aku n Ayish givap. Kitorang panjat pagar and cabut dari Q. Tak kuasa mak nyah nk tunggu lama2.


Okay Atyn, aku tarik balik. Aku rasa aku still gemokk ==''



Ni senyum kaver gubra

Ni muka dah start cuak sebab Solero ni dah nak naik. Ehh, nama dia Solero lagi ke?
Budak sebelah aku tu bila dah sampai atas dok baca Bismillah tak henti. Aku ada geng menjerit. Haha. Tobat takmo naik daaaaaah TT.TT


Aku cakap ngn mak nk try naik MGR sebab tak pernah naik. Pastu mak kata dulu kecik2 ada naik lah. Tapi disebabkan mak takde bukti, aku hentam jugak join budak2 tiga tahun naik MGR. Hehe. Ayish dah pandang jijik tengok perangai budak2 akak dia -____-

Conclusion untuk Genting pulak; AKU TAK NAMPAK APA SEBAB ORANG EAGER SANGAT NAK PEGI SINI. Ni first time aku pergi and aku tertanya2 apa yang menyebabkan sesetangah pihak batak sangat nak p Genting berulang kali sebab nya lepas aku keluar aku tak terasa nak datang lagi dah. Cukup la sekali.

Aku rasa faktor aku terlalu berani main benda2 macam ni time kecil dah buat aku rasa kecut nak naik apa2 bila dah besar ni. Naik Solero tu pun sbb x maw bazir duit cz masuk situ x main apa sangat pun =='' Aku rasa disebabkan aku dah x da minat nak main benda2 gini, sebab tu aku x rasa nk datang lagi.


p/s: Title macam tu sebab aku rasa bercuti di Gambang & Genting adalah total RIDICULOUS. Aku lagi prefer ke PULAU :))

14 comments:

mohamadazrulhaqim said...

Ingatkan G&G tu cerita pasal Gigolo and Gay. hahaha.

kau umur setahun dah takde atuk. Aku tak pernah rasa ada atuk dua dua meninggal before aku lahir lagi. sobsss

Agak agak waterpark tu dgn The Carnivall mana lagi best?

Genting? kau memang dah dewasa lah Feeqa. sebab kalau aku suka pergi tempat camtu. aku kan bebudak. Tapi kalau hols dekat pulau memang terbaik lah !

panjangnya aku komen. =.="

dhanial yahaya said...

Wowwww, bestyaaa! :)

myra said...

wow. bestnya cuti akk. lama tak pegi genting. rindu la plak. haha. last pegi genting pada tahun 2009. last day abah keje kt situ. huhu. sedih tuhh. tak leh dpt ticket free dh kalo dtg genting. haha. anyway, cuti akk mmg best.

Feeqa said...

agak aa, panjang gila komen kau. haha. carnival? x taw la, rugi aku dok merbok lama2 tp x p sana.

eh, kau dua2 dah x de ekk? ok, kau lg kesian dr aku.

haha, kira aku ni dah tua ke apa hah? keke

Feeqa said...

dhan; phuket lg best xD

Feeqa said...

mira; whoaa, slalu dpt tiket free eh? alah, x de lah best mana. hihi

cik fara said...

apesal ngeri sngt cite kau kat gambang tuuu!
skit ooo tcbut kukuu

kalu g genting jgn p cuti skolah wei
aku penah p mase cuti skolah
sudahnye bape kerat je aku men bnde2 alah smuaaa tuu

eh japp bapak kau dgn aku same laah orang pahang! ;)

Feeqa said...

sakit gila oiii. haha

haha, silap ktorg la sbb p cuti sekolah. hehe

eh, sama ehh? Sepp. Hahah

itu ATMA :) said...

Huishhh kau nihh main sedap jekkk kutuk tmpt org. Kecik hati org yg menetap tmpt tuh taww. Kalau ye pun taksuka cover jek buat cerita kau pg trip tuh menarik gila baru org lain terkena. Hahaha:DD

Feeqa said...

Haha, mcm tu ekk? Ok, next time aku ikut ckp kau ;D

dylakamil said...

setahun tu okay lagi. aku sebelum lahir lg nenek aku dah tkde dah :( ada nenek tiri je.

genting tu kalau naik sekali cukuplah. kalau nk p genting lg, lepak pukul 3 4 pg baru best, sejuk nk mmpus :D kalau nk masuk theme park sekali ckup la kot, hehe.

dan dan dan, aku tk sangka kau naik solero! kalau org byr aku suruh naik solero tu, aku tkkan naik wehhhh -______-

go cart tu asal tk naik? beeesssttt :D tp tkdelah best mana, heheh tp mmg nk tggu tu lama. untung dulu aku pegi time sekolah hari jumaat, mmg genting lengang nk mmpuih :D

ohhh aku igtkan gambang best, gampang rupanya! hahah

Feeqa said...

sejuk ekk pagi2? sbb time siang tu x sjuk mana pun.

haha, pk2 blk aku pun x sangka aku naik wehh. nk tercabut nyawa xD

lama gila kott Q, x sggp aku tggu. tu lah, silap timing p cuti skolah.

x best pun weh! jgn pegi :D

faiz said...

ang mai sp men kat carnival dah la wei.
haha

Feeqa said...

bpk jauh carnival