Wednesday, July 27, 2011

Our Hot Summer :))

Assalamualaikum

Summer sanaad kat kat Mesia ni. Tak kisah la, yang penting memang cuaca panas menggelegak ala2 summer dah. Kalau summer mesti teringat dekat beach, jadi jom jom ke pantaaaaaaai!

Plan dah lama kata nak bercuti lagi, tapi masing2 busy mencari rejeki. Alhamdulillah, akhir nya terlaksana jugak plan kami. Ini kali kedua bercuti bersama baby Efesh & baby Leen (lepas Langkawi dulu).


Start kat sini je dah banyak mamat hemsem blh cuci mata *gatai


Feri

We checked in at Horizon padia tah. Murah je, quite nice. Sea view lagi ;')

Lepas lunch, kami pakat tidoq skjp then p sewa beskai. Anak dara malas nk jalan kaki, so sewa beskal for 24 hours. 15 ringgit ja, murah kan?

Jadi gadis kampung, merayau satu Teluk Nipah naik beskal (time ni kami bukan pose okay, ini real mengayuh ni)

Kat sini petang2 banyak Hornbill, suka2 hati terbang atas kepala orang ==''






2nd Day

Sea view diwaktu subuh. (x de lah subuh manaa, pkl 715 -.-)

Kami decide nak stay dua tempat yang belainan, so kebetulan kami pegi weekdays, blh check in awai. Ni dari Horizon nak p Bayview resort, dekat sangat2.

Depan Bayview ada satu chalet nama Ombak Inn tak silap. Cantik sebab penuh bunga kertas :))

Lepas merempit ngan Atyn p beli breakfast kat Teluk Dalam (agak jauh dari Teluk Nipah), kami start Island hoping.

Nampak tak? Bentuk kaki manusia. (Aku rasa dia nak bunuh diri pahtu kena sumpah dgn mak dia, hahaha)

Ni ikan paus. Pokok kat atas kepala dia tu konon ayaq yg dia selalu pancut kan tu lah.

Lepas puas merempit kat tengah laut, kami berhenti untuk snorkeling. Satu lagi kelebihan weekdays, abang2 beach boys siap teman kami snorkeling, bawak pegi jauh dari tourist lain and siap menyelam amik kan kami coral. Thank you, abang Musa & Awie. Serius berterima kasih gilaaa.

Awie kata aku ngn Leen dok berdugong sbb kaki je beria menendang ayaq, tapi tak bergerak pun badan kami =='' Dah x reti berenang nak buat macam manaaaaaa.


Atyn, perasan tak? Ada Awie dalam niiiii.

Time ni dah lelah habis. Aku siap reda je apa nak jadi (sbb tertinggal jauh dari depa) pastu Atyn patah balik tarik kitew :')

Jungle trekking utk ke other side of Pulau Giam. Muka happy habis, tahuuu -___-


Kalau nak best mandi mmg kat Pulau Giam ah, sbb nya air dia pegi takat mana pun tak kan dalam. Biru pulak tu. Kalau tak sebab perut masing2 dah lapar, mmg nk rendam lagi lama. Sebelum balik, p round2 lagi. Tengok haiwan2 batu lagi.


Abang Musa kata depa (buaya & turtle) ni kena sumpah sbb depa nak kawen. -.-

Couple treee <33

Tak cukup island hoping, snorkeling, abg Musa soh plk p siap cepat2 dia nak sajes tempat makan. Cepat sangat lah kan siap nya, si Atyn siap blh p mandi pool dulu baru masuk bilik ==''

Rempiwzzt habis.

Tu sebelah Leen tu Abang Musa yang memang abang habis. Serius tak rasa takut ngn dia mcm ngn Awie. Haha. Rupa2 nya dia dah kawen. Patut ah jaga kami macam abang mithali sgt2 x dak gatai2. Okay, makan ni pun dia yg belanja. Kami tak mintaaaak.





Monyet -.-


Tengok, ada POOL :D

Lepas makan balik tidoq balik. Haha. Tak taw pasaipa mata macam kena lekat gam. Puas Leen pujuk ajak ikut dia ngn FS p main jet ski n island hoping lagi sekali (sbb Abg Musa bagi free), tapi aku x maw jgk. Mata x larat betui nak bukak. Sapa nak tengok depa p main petang tu sila ke blog or fb FS.

3rd day.
X dak apa sangat sebab dah nak balik. Beli nasik lemak, breakfast tepi laut dan jadi monyet lagi panjat2 pokok. Then mandi laut sat and balik resort mandi pool pulak.


Malam 2nd day ada try makan kat satu chalet ni(dia ada bukak kedai makan), dessert dia mmg ummph sampai sblm kluaq Pangkoq p singgah lagi sekali makan Pancake&Ice Cream and Banana Split dia. Siapa datang Pangkor, sila cuba :))


Time pergi, feri macam kapal yang bawak PATI je, time balik feri best boleh keluar snap2 gambaq. Angin kuat gila habis tercabut shawl mak ==''

Janji dengan Nor nak jumpa pukul 1, janji melayu macam biasa, pukul 2 baru sampai Lumut. Sorry Nor! Patut nya Mok Kah pun ada, tapi kereta dia rosak pula. X pe lah, belum jodoh agak nya nak jumpa kat Perak :]

Nor bawak p makan kat Marina Island, makin gebu awek kepsi ni.

Last but not least, dapat jumpa NOONA kitewww. Yang selalu tiap2 malam mesti fandom dekat fb. Haha. Baik ngat ah noona bagi kita sotong2 apa semua. Hihi. Jaga Ddangkok&Koming baik2 okieee <3

1540 Transnasional gerak meninggal kan Lumut. Berakhirlah pelancongan kali ini. Semalam nak update blog, tapi x larat. I miss Pangkor already. Sayangs2 cepat plan next destination. Kali ni nak pergi ramai2, sapa rasa nak p blh habaq :))

P/S: Anon kat blog FS, apa kecut sangat jadi Anon? Huh. You look pathetic laaah kalau nak tahu. ;p

10 comments:

Nor atau Nad said...

yunk..dtg sini lagi bgtahu okeyh!!

mohamadazrulhaqim said...

org perak ramai mamat hensem kan?

of course lah, im one of them. haha.


jelesnyewww. nak itut jugaks.

cik fara said...

syok ngat aih dpat bcutiiii
orng lain smue busy kerja
haihh -__-

nor always gebu lahhh
hihi ;)

FS said...

hihi terharu gambar i jadi model nak tunjuk spool, hihi, haha

haha bodoh bawak PATI, taknak hina lgi feri tu HAHAHA

next dah plan, tunggu time jeeee ;)

Anonymous said...

weyh full ko cter pasal honeymun ari tuh..haha
btw perfect holidays!!
haha mcm ak xp jah cre ckp..
leennnn...

Feeqa said...

nor, hahaha. okay, i will.

Feeqa said...

aqem, excuse me? org perak byk hemsem tp bkn kau. hahah. sapa soh dtg kl masa kami kt perak -.-

Feeqa said...

faraa, kau buat mcm aku plk yg berslh. haha.

Feeqa said...

atyn, betul laaah. kau pun takut kan? hahah. jom go go!

Feeqa said...

leen, saja buat kenangan tua2 nnt nk baca ;p